Sudjelovanje u skupštini Studentskog Zbora Gacke

Studentski zbor Gacke je udruga studenata porijeklom sa područja Like, osnovana prije 4 godine, čije djelovanje čini širok spektar djelatnosti uz stalnu promociju ličkog kraja. Skupština se održala u subotu 21. 12. 2013. godine u prostorijama Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Na skupštini su osim redovnih izlaganja aktivnosti i rada udruge birani i novi dužnosnici. Na mjesto predsjednika izabran je Bruno Ćutić, također član Zavičajnog društva Sinac. Za dopredsjednika izabran je Antonio Kezerić, na mjesto tajnika Dinko Krpan, za članice upravnog odbora Petra Milinković i Matea Bogović a članove nadozornog odbora Ivan Klobučar, Dajana Vračar i Marijana Dubravčić. Nakon službenog dijela, nastavilo se druženje studenata sa članovima KUD-a “Lipa” i ZD Sinac. Bilo je vremena za pogledati znamenitosti Otočca, kao na pr. muzej, koji ima bogatu povijesnu i kulturnu tradiciju. U Otočcu smo posjetili siranu Runolist, koja se bavi proizvodnjom sira iz kravljeg i ovčjeg mlijeka, te smo se na licu mjesta upoznali s tehnologijom proizvodnje. U Sincu smo posjetili ribnjak, prošetali uz Tonković vrilo i Majerovo vrilo, razgledali mlinice.

Nakon šetnje i hladnog ličkog zraka kod naših dragih domaćina, sestrinskog KUD-a „LIPA“ u njihovim prostorijama čekao nas je fini i ukusni lički ručak (zelje i suho meso sa krumpirom). Nakon tako krepkog jela, započelo je i treće poluvrijeme uz odlične tamburaše i vrsne pjevače. Na večer smo sudjelovali u obredu paljenja četvrte adventske svijeće ispred crkve sv. Ilije a gost Studentskog Zbora Gacke, član izviđačkog odreda Tur iz Velike Gorice, Mario Dilberović u Sinac je donio betlehemsko svjetlo koje je predao župniku Sinca, velečasnom Stanku Smiljaniću, koji će upravo ovo svjetlo mira na Badnju noć podijeliti vjernicima župe.